VOLVO WINTER TRAINING

Tijdens deze training leiden wij u op tot een veilige, bewuste en gevaar herkennende automobilist, óók onder winterse omstandigheden. Een nuttige training voor iedereen die extra goed voorbereid naar de sneeuw gaat of gewoon zijn of haar rijvaardigheid onder gladde omstandigheden wil verbeteren. Inclusief een workshop hoe sneeuwkettingen om te leggen.

WAT KUNT U VERWACHTEN?
Voordat u de baan op gaat volgt u een theoretische en audiovisuele introductie afgestemd op het rijden onder winterse omstandigheden. Gevolgd door het praktijkgedeelte op de testbaan. De volgende onderdelen komen uitgebreid aan bod:
– de basis van goed en veilig autorijden, de juiste zithouding en spiegelafstelling zonder dode hoek
– remmen en uitwijken op glad wegdek, ESP en ABS beleving inclusief slipsimulatie
– rijden op speciale glijvlakken met dezelfde wrijvingscoëfficiënt als aangereden sneeuw
– uitleg hoe sneeuwkettingen te monteren
– uitleg over welke instellingen u aan uw Volvo moet aanpassen. Ontdek het effect van winterbanden (mits uw auto is voorzien van winterbanden), de extra grip ervaren, maar ook veilig ervaren, wanneer deze grip ophoudt.
– hoe een gladde helling op te rijden, en waarom dat soms handiger is met uitgeschakeld DSC (Stabiliteitscontrole systeem)
– vooral voor Volvo-rijders met de Twin Engine modellen is deze training leerzaam, zo kan onder gecontroleerde omstandigheden gereden worden met de AWD rijmodus of alleen elektrische (achterwiel) aandrijving op gladde ondergrond

HOE LANG DUURT HET EN WAT KOST HET?
Deze training omvat een halve dag. Er is afhankelijk van uw inschrijving een ochtend- en een middagsessie.

U wordt om 08.30 uur welkom geheten en ontvangen met een kopje koffie/thee. Om 08.50 vangt het theoretische/audiovisuele gedeelte van de training aan, gevolgd door het praktijkgedeelte op de testbaan. Tussen 12.35 en 13.05 wordt een afsluitende lunch geserveerd.

De kosten voor een dagdeel bedragen:
– Eén auto met twee personen: € 65 per persoon incl. btw (inclusief ontvangst en lunch)
– Eén auto met één persoon: € 99 incl. btw (inclusief ontvangst en lunch)

Wanneer?
Zaterdagochtend 17 november 2018

Boek hier de Volvo winter training

Wanneer u deelneemt aan de Volvo Winter Training houdt u dan rekening met het volgende:
– u neemt deel aan de training in uw eigen Volvo
– u bent in het bezit van een geldig rijbewijs en heeft dat ook bij u
– zorg ervoor dat de brandstoftank van uw Volvo vol is
– breng de bandenspanning van uw Volvo op het gewenste niveau (u vindt de juiste bandenspanning in de portierstijl van de berijder)

Hier vindt u alle trainingen van Volvo Cars Driving Academy. 

Boekingsvoorwaarden: de volgende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing: Vanaf 21 dagen vóór aanvang van de training is annuleren niet meer mogelijk en worden de volledige kosten in rekening gebracht. Tenzij het nog mogelijk is de training te verplaatsen naar een andere datum. In dat geval worden tot 14 dagen vóór aanvang van de training 25% van de cursuskosten extra in rekening gebracht en vanaf 14 dagen vóór aanvang van de training 75% van de cursuskosten extra in rekening gebracht.